OnePlus 5 are o dată de lansare ”aproape” oficială

de: Alexandru Puiu
30 05. 2017

OnePlus 5 a fost subiectul multor zvonuri pe parcursul ultimelor luni. Se pare însă că ne aflăm pe ultima sută de metri înainte de lansarea sa oficială.

După ce am detaliat specificațiile viitorului OnePlus 5 într-o serie stufoasă de editoriale, putem vorbi de lansare. Chinezi au fost destul de secretoși în privința datei exacte la care terminalul va ajunge pe piață. Se pare însă că au au ajuns online câteva documente ce confirmă disponibilitatea telefonului începând cu mijlocul lunii iunie.

După cum se poate vedea în imaginea de mai jos, emailul imortalizat în captura de ecran începe cu 6.15 și include o serie de referințe la OnePlus 5. 6.15 este de fapt o referință la data de 15 iunie în format american. Restul documentului face referire la pregătirile pe partea de promovare pentru evenimentul de lansare.


Partea interesantă este că, la scurt timp după ce zvonul legat de data de lansarea OnePlus 5 a început să circule pe internet, oficialii companiei au publicat teaserul de mai sus pe Twitter. Acesta este menit să ne atragă atenția asupra abilităților deosebite de captură pe care le va avea gadgetul. Printr-un colaj din două fotografii, OnePlus ne invită să alegem care jumătate credem că este realizată cu OnePlus 5.

Vizavi de configurația hardware a OnePlus 5, deși detaliile tehnice nu au fost momentan confirmat de OnePlus, smartphone-ul se anunță a fi promițător. În mod previzibil, acesta va fi construit în jurul unui procesor Snapdragon 835 de la Qualcomm – cel mai sprinten SoC la ora actuală. Va avea un senzor de amprentă pe partea din față, iar sistemul de captură ar trebui să genereze imagini spectaculoase datorită colaborării cu DxO. Nu este exclus să aibă două camere principale, în timp ce sistemul de operare va fi cel mai probabil Android 7.1 Nougat.